Vijesti Kultura i obrazovanje Noć boema u znaku Dervenćana

Noć boema u znaku Dervenćana

0

U sremskom gradiću Inđija, rodnom mjestu pjesnika Miroslava Mike Antića, a njemu u čast, u subotu 12.3.2011. godine, održani su pjesnički susreti pod nazivom ”Noć boema”, gdje su učestvovali i pjesnici iz derventskog “Vihora”.

Noc boema u znaku Dervencana 1

Naime, svake godine u martu kada je Miroslav Mika Antić rođen, pripremaju se pjesnički susreti, pod nazivom “Noć boema”, kao sjećanje na ovog pjesnika ravnice i boema.

Derventskim piscima je i ove godine ukazana čast pozivom, prvenstveno radi toga, što se gosti odabiraju i učesnici i pjesme objavljuju u posebnom zborniku, pod nazivom “Noć boema”. Zato je to jedan od najvećih skupova pjesnika u širem okruženju.

Vihoraši su već nekoliko godina stalni i neizostavni gosti u Inđiji. To je sve doprinijelo novim poznastvima i razmjeni iskustava između mnogih pjesnika i književnika, pa se na taj način afrmiše naš grad, kao sredina u kojoj se razvija, njeguje i traje kultura i stvaralaštvo.

Noc boema u znaku Dervencana 2

Dervenćani su rado viđeni gosti i obično, na ovkvim susretima dolaze pozivi sa svih strana, pa osim Beograda i drugih mjesta u Srbiji, derventske pjesnike rado bi vidjeli u Rijeci Hrvatska, Bugarskoj, Sloveniji, odakle su stigli pozivi za učešće.

Noc boema u znaku Dervencana 3

Na ovoj manfistaciji, u Inđiji učestvovali su derventski pjesnici, Slavko Pokrajac, Milorad Mišo Đurđevcić, Savko Pećić Pesa, i oni koji sebe svugdje i na svakom mjestu ne propuštaju da kažu da su porijeklom iz Dervente, ali sa prebivalištem na drugom mjestu, Katica Felštinski, sada živi u Crikvenici Hrvatska, i Majo Danilović, koji živi i uspješno stvara u Beogradu.

Savko Pećić Pesa

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here