Vijesti Magazin Noćni klubovi u Srpskoj u neravnopravnom položaju u odnosu na ostatak države

Noćni klubovi u Srpskoj u neravnopravnom položaju u odnosu na ostatak države

0
Klub Monte Carlo

Novi virus korona je u ovoj godini pokorio svijet i nanio nemjerljive gubitke skoro svim državama. Mjere koje su donošene zaštitile su stanovništvo sa manje ili više uspjeha, a sada se čini da je na virus izmaku i mnogi se trude da oporave svoje poslovanje i obezbijede egzistenciju.

Predstavnici noćnih klubova i kafana u Republici Srpskoj smatraju da su im mjeseci epidemije nanijeli nepopravljivu štetu i da je vrijeme da se mjere ukinu jer su procenti zaraženih na nivou statističke greške.

Javnosti nastoje ukazati na težak položaj u kome se nalaze, te upozoravaju da su ugroženi svi u tom lancu uslužne djelatnosti, od vlasnika klubova i kafana, zaposlenih, dobavljača i saradnika.

Države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja, počeli su sa radom kafići, restorani, tržni centri, frizerski saloni i drugi objekti uslužne djelatnosti. Početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske koje su bile najviše pogođene epidemijom, poput Španije i Italije, odobrile su rad noćnih klubova. Federacija BiH i Distrikt Brčko pridržavaju se modela provođenja mjera tih država pa je sada noćni život u njima kao i prije pojave virusa. Republika Srpska je jedina koja i dalje drži najstrože mjere zabrane, kaže Žarko Tominčić, vlasnik klubaMonte Carlo” i jedan od članova neformalne grupe ugostitelja.

Sve to je ujedinilo predstavnike noćnih klubova Srpske, koji smatraju da su nakon tri mjeseca zabrane rada egzistencijalno ugroženi. Navode da stanovnici Srpske masovno odlaze u Federaciju BiH, Hrvatsku i Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac, a kafići u Republici Srpskoj preuzimaju ulogu klubova i sve češće organizuju dnevne žurke na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

Predstavnici noćnih klubova zahtijevaju ublažavanje mjera i ukidanje zabrane rada.

Ovu inicijativu su podržali i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona koji, takođe, u ovom trenutku trpe ogromne gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara, konferencija i drugih skupova koji su bili zakazani u ovo vrijeme, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer ublažavanje mjera još nije na vidiku.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here