Vijesti Privreda Nova uspješna priča derventskog Kluba za traženje posla

Nova uspješna priča derventskog Kluba za traženje posla

0

Zahvaljujući novim metodama rada u biroima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, tačnije aktivnostima klubova za traženje posla, sve više mladih uspijeva da dođe do zaposlenja, bilo kod poslodavca ili osnivanjem samostalne djelatnosti, poručuju iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Jedan od primjera je i inženjer informatike Mile Torbica, mladić koji je prošao kompletnu obuku u Klubu za traženje posla Derventa. Kako mu je informatika ljubav od malena, bio je spreman na svaku vrstu izazova kako bi došao do željenog cilja.

Ideja o preduzetničkoj djelatnosti bila je prisutna tokom studija, ali odvažiti se na takav ozbiljan korak, zahtijevalo je, kako finansijska sredstva, tako i dobro poznavanje tržišta i prilika u okruženju, rekao je Torbica za ZZZ RS.

Mile je vidio svoju mogućnost aplicirajući na Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korištenje sredstava po programima zapošljavanja Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. S obzirom na to da pripada kategoriji djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske, dobio je podsticajna sredstva Zavoda.

Još 2016. godine registrovao je STR „Delta tehnology”, preduzeće za servis i trgovinu računarima, računarskom opremom i mobilnim telefonima. Tokom 2017. godine imao je povećan obim posla, tako da planira zaposliti jedno lice sa evidencije nezaposlenih, s obzirom na uspješnu saradnju sa Zavodom.

Poruka ovog mladog čovjeka je da budete uporni i usavršavajte svoje vještine, prihvatajte prilike koje vam se nude, budete odgovorni i sigurni u sebe i uspjeh sigurno neće izostati.

O uspješnom radu Kluba za trženje posla i sličnim pozitivnim pričama pročitajte OVDJE.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code