Vijesti Kultura i obrazovanje Nove CNC mašine stigle u Srednjoškolski centar – FOTO

Nove CNC mašine stigle u Srednjoškolski centar – FOTO

0

U sali za više svrha koja se nalazi u okviru zgrade Gimnazije danas je organizovana specijalna obuka za profesore mašinske grupe predmeta SŠC “Mihajlo Pupin” i Stručne i tehničke škole.

Firma “Teximp SA” iz Zenice organizovala je obuku osnova programiranja i upravljanja na HAAS CNC mašinama.

Obuka je vršena na najnovijim CNC mašinama proizvođača HAAS i omogućila je cjelokupnu osposobljenost u teoretskom i praktičnom znanju za samostalno upravljanje i programiranje CNC mašinama. Projektom naše škole stigao je i alat za osposobljavanje i rad na CNC mašinama, a u skorije vrijeme će sve to biti kompletirano, čime će nastavno-obrazovni proces biti znatno unaprijeđen, saopštili su iz Stručne i tehničke škole.

Učenici će imati priliku da rade i uče na savremenim uređajima koje smo obezbjedili svojim znanjem, trudom i energijom, uz podršku javnog i privatnog sektora, poručio je Saša Dobrilović, profesor mehatronike.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here