Vijesti Hronika Novi detalji slučaja u Miškovcima: “Nadamo se da će ostati u zatvoru,...

Novi detalji slučaja u Miškovcima: “Nadamo se da će ostati u zatvoru, da i selo malo predahne”

0

Drago Lukić (62), iz sela Miškovci kod Dervente, uhapšen je jer je nožem izbo policajca koji je došao na intervenciju, jer je pre toga sekirom pretio maloletniku. Lukić je u svoj pohod krenuo u sredu oko 16.30 časova u selu Miškovci. On je vozeći traktor prošao pored kuće ispred koje su bili maloletni M. J. (16), te njegova baka i deda. On je odmah krenuo da ih vređa, psuje i onda je podigao sekiru i počeo da im preti, piše “EuroBlic”.

Članovi ove porodice iz straha za vlastiti život pozvali su policiju i sve prijavili.

– Odmah posle prijave u pomenuto selo je upućena policijska patrola u kojoj su bili policajci Nenad Š. i Željko L. koji su pokušali smiriti Lukića – ispričao je izvor blizak istrazi.

Međutim, Lukić se nije smirio kada je video policiju nastavio je sa bahatim ponašanjem i u jednom trenutku napao je policajce.

– Lukić je policajca Nenada Š. napao nožem  i ubo ga u stomak, kao i više puta po rukama. On nije imao nameru da prestane sa napadima na policajce i izgledalo je kao da želi da ih ubije. Upravo zbog toga je reagovao i drugi policajac koji je bio primoran da „potegne“ i službeni pištolj – pojašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima Željko L. je iz službenog pištolja ispalio hitac upozorenja, kako bi Lukić prestao sa napadima.

– Tada su Željko L. ali i povređeni Nenad uspeli savladati Lukića, staviti mu lisice i uhapsiti ga. Napadač je prevezen u policijsku stanicu Derventa na kriminalističku obradu, a povređeni policajac odvezen je u Službu hitne pomoći Derventa – istakao je naš izvor.

O ovom događaju obavešteno je i Okružno javno tužilaštvo Doboj, a tužilac je naložio da se osumnjičeni ispita radi dokumentovanja krivičnog dela sprečavanje službenog lica u obavljanju službenih radnji, kao i da obezbede lice mesta. Do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ Lukić se nalazio u policijskoj stanici.

Meštani sela Miškovci ističu da godinama imaju problema sa Lukićem i da je bilo samo pitanje dana kada će nešto ovako uraditi. Pričaju da je u sukobu sa celim selom i da su ga više puta do sada prijavili policiji zbog pretnji, napada i sličnih krivičnih dela.

– Čuo sam da je u sredu bio pijan kada je pretio maloletniku koji je bio ispred svoje kuće. Koliko znam on tvrdi da je kuća te porodice napravljena na njegovom imanju, ili tako nešto – rekao je jedan od meštana i dodao je da je tokom srede i četvrtka bio veliki broj policajca u ovom selu koji su čuvali mesto sukoba.

– Kada je baka kojoj je u sredu pretio rekla da će pozvati policiju, on joj je rekao da je on ta policija i da se njega sve pita. Čuo sam i da im je rekao da će on njima ili oni njemu presuditi – kaže ova meštanka.

Komšinica porodice Lukić, koja iz straha nije željela da joj spominjemo ime, kaže da već godinama ima probleme sa njim.

– Pre nekoliko godina bez ikakvog razloga napao je moju porodicu. Ja sam na sreću uspela pobeći u šumu i sakriti se, a on je sa puškom jurio mog pokojnog supruga i sina. Na sreću uspeli su mu tada pobeći, a on je ostao zaglavljen u snegu – rekla je ova žena.

Ona kaže da su ga tužili, ali da svedoci nisu smeli svedočiti protiv njega jer su ga se bojali. Prema njenim rečima svi očekuju da će sada završiti u zatvoru, da selo malo odahne od njega.

Nije životno ugrožen
Posle napada povređeni policajac Nenad Š. prevezen je u Službu hitne pomoći Derventa gde mu je pružena lekarska pomoć. Zatim je prevezen u dobojsku bolnicu gde je hospitalizovan i zadržan na lečenju. Kako nezvanično saznajemo on nije životno ugrožen.

blic.rs

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here