Vijesti Društvo Novi metod sterilizacije od ove godine i u derventskom Domu zdravlja

Novi metod sterilizacije od ove godine i u derventskom Domu zdravlja

1

Sterilizacija je postupak uništavanja patogenih mikroorganizama do nivoa da se ni jednom upotrebljavanom metodom kultivacije ne mogu otkriti, što je neophodno da bi se sprečilo širenje infekcija i zaštitilo zdravlje pacijenata i osoblja.

Osnovne metode sterilizacije koje se koriste u našoj sredini su sterilizacija suvim vrelim vazduhm, koja je do sada bila zastupljena u derventskom Domu zdravlja kao jedini vid, i sterilizacija vrelom vodenom parom pod pritiskom, koja je inače pouzdanija metoda.

Sterilizacija vrelom vodenom parom  se obavlja u posebno konstruisanim aparatima, autoklavima, a tokom 2016. godine DZ Derventa je uložio značajna sredstva za nabavku ovih sredstava.

Krajem prethodne godine formirana je Centralna sterilizacija DZ Derventa u kojoj se vrši sterilizacija vrelom vodenom parom pod pritiskom za potrebe svih službi ustanove. Od januara 2017. godine koriste se rolne za sterilizaciju i uređaj za pakovanje čime se obezbeđuje pakovanje i sterilisanje instrumenata i zavojnog materijala u pojedinačne setove koji se upotrebljavaju za tretman samo jednog pacijenta. Na ovaj način se produžava i trajnost i pouzdanost sterilnosti materijala. Poslovna politika JZU DZ Derventa usmjerena je ka unapređenju kvaliteta usluga i zadovoljstva naših korisnika, poručuju iz Doma zdravlja.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here