Vijesti Društvo Novi ministar zdravstva o derventskom Porodilištu

Novi ministar zdravstva o derventskom Porodilištu

0

Današnju posjetu novog ministra zdravstva i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alena Šeranića novinari su iskoristili i da postave pitanje o porodilištima u Derventi i Prnjavoru.

Derventsko Porodilište zatvoreno je od 1. novembra zbog renoviranja sa ciljem da ispuni uslove predviđene pravilnikom, dok vanbolničko Porodilište u Prnjavoru i dalje radi.

Pravilnik je jasno rekao kakvi su uslovi za uspostavljanje vanbolničkih porodilišta. Ukoliko derventsko i prnjavorsko porodilište ispune te uslove, ministarstvo neće imati problema da izda rješenja o njihovom funkcionisanju, rekao je ministar Šeranić prilikom današnjeg sastanka u Derventi (opširnije OVDJE).

Direktor Doma zdravlja Mirko Šaran ranije je istakao da oprema i prostor koje predviđa pravilnik nisu problem, ali da jesu kadrovi, tačnije nedostatak anesteziloga.

 Derventa Cafe

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here