Vijesti Društvo Novi pokloni za dječake iz Dervente

Novi pokloni za dječake iz Dervente

0

Nakon što su “Nezavisne novine” pokrenule akciju prikupljanja pomoći za dječake Aleksandra i Mihaela Popadića iz Dervente, svakodnevno se javljaju građani koji žele da pomognu, a posljednji humani gest zabilježili smo u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” iz Banjaluke, jer su učenici trećeg razreda malim Dervenćanima poslali bicikl, odjeću, školski pribor, igračke i slatkiše.

Novi pokloni za djecake iz Dervente

Dječacima o kojima brinu baka i djed, jer ih je majka ostavila, a otac im je uhapšen u Hrvatskoj, poklone smo dostavili u petak. Oni su ih i ovaj put obradovali, kao i nedavno, kada smo ih, takođe uz podršku dobrih ljudi, obasuli brojnim darovima.

Mirjana Predragović, učiteljica trećeg razreda OŠ “Aleksa Šantić”, koji je poznat po učestvovanju u humanitarnim akcijama, kaže da je odmah, nakon što je vidjela priču u novinama, odlučila da pokrene akciju u razredu.

“Rekla sam svojim đacima da svako ko može od kuće donese slaktiša, odjeće, obuće, igračaka, i za dva dana smo sakupili nekoliko paketa i bicikl. Jedan dječak je htio da pokloni vlastiti bicikl, ali s obzirom na to da smo u školi imali nov, koji nije korišten, poklonili smo taj”, rekla je Predragovićeva.

Ana Kasabašić, učenica trećeg razreda ove škole, kaže da je vrlo rado donijela slatkiše i igračke. Njena drugarica iz razreda Ivana Dunjić rekla je da im je svima bilo žao zbog sudbine ove dvojice dječaka i da su im sakupili najviše igračaka.

Osmogodišnji Aco i godinu mlađi Mihael zahvalili su, naglašavajući da će im sve što su dobili biti od velike koristi. Obećali su da će dobro učiti i slušati baku i djeda. Baka Persa takođe je pozdravila humanost učenika.

Ljubinka Lazić, socijalna radnica iz Dervente, kazala je da bi Popadići do aprila trebalo da dobiju novu kuću i podsjetila da je dom u kojem su do prošle godine živjeli “progutalo” klizište.

Svi građani dobre volje, koji bi htjeli pomoći Popadićima, čija je želja da imaju kravu, novac mogu uplatiti na žiro račune Hypo banke 552115-35005801-89 i NLB Razvojne banke 562-005-80909739-50. Ukoliko im želite lično uručiti pomoć, Popadići trenutno žive na adresi Lug broj 2.

Pismo zahvalnosti

Aleksandar i Mihael pismom su zahvalili učenicima trećeg razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Banjaluke, koji su im poslali bicikl, odjeću, igračke, školski pribor i slatkiše.

“Hvala, drugari! Hvala za bicikl! Baš ste dobri drugari. Mihael i Aco Popadić”, stoji u pismu.

Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here