Vijesti Kultura i obrazovanje Novi Sad: “Vihoraši” učesnici Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala

Novi Sad: “Vihoraši” učesnici Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala

0

Pjesnici Srpskog književnog kluba “Vihor” iz Dervente promovisali su kulturu svog kraja na ovogodišnjem Evropskom “Fejsbuk” pjesničkom festivalu u Novom Sadu, kao i sve što rade na afirmaciji stvaralaštva, rekao je jedan od učesnika Nenad Simić.

Osim Simića, na festivalu, održanom u okviru Sajma knjiga, učestvovali su “vihoraši” Evita Bojkovac i Milorad Đurđević, kojima su uručene i zahvalnice organizatora za učešće i doprinos održavanju manifestacije.

Simić, koji je i predsjednik “Vihora”, kaže da na ovaj način promovišu međunarodne Ilindanske pjesničke susrete u Derventi, koji je se održavaju u avgustu, te da je to prilika i da pozovu pjesnike da učestvuju na nagradnom konkursu.

Evropski “Fejsbuk” pjesnički festival svake godine okuplja 500 pjesnika iz dvadesetak država koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na “Fejsbuku”.

Tokom dva dana trajanja manifestacije više od 130 pjesnika lično dolazi na manifestaciju i time ostvaruje prvavo nastupa i recitovanja pjesma.

Program se sastojao od predstavljanja pjesama, promocije novih izdanja Banatskog kulturnog centra, koji je jedan od organizatora festivala i tradicionalnog “Otvorenog štanda”.

Pjesnici iz Dervente drugi put učestvuju na ovoj manifestaciji u Novom Sadu. Svojim nastupom stekli su pravo da postanu državljani “Pjesničke republike”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here