Vijesti Društvo Novi slučaj zaraze virusom korona

Novi slučaj zaraze virusom korona

0

U protekla 24 časa testirano je 662 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 11 osoba u Republici Srpskoj, od kojih je jedna iz Dervente, saopšteno je danas (29. maj) iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pored Dervente, zaraženo je po dvoje lica iz Gacka i Prijedora, a po jedno iz Banjaluke, Teslića, Mrkonjić Grada, Istočne Ilidže, Kotor Varoša i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.394 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 848 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 26.362 osobe.

Epidemiološka situacija u Derventi – zaključno sa 28. majem u 20 časova

Na osnovu nalaza dobijenih juče (28. maja) od Instituta za javno zdravlje jedno lice iz Dervente je pozitivno na korona virus.

Radi se o licu koje je testirano u Domu zdravlja Derventa zbog postojećih simptoma i znakova respiratorne infekcije bez poznatog kontakta sa oboljelim od infekcije izazvane korona virusom. Oboljeli je upućen na bolničko lijecenje. HES DZ Derventa je preduzeo sve neophodne mjere za sprecavanje sirenja infekcije, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Zaključno sa 28. majem u Derventi je na novi korona virus testirano 404 osoba, a pozitivno je bilo njih 49.

Od tog broja 36 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

Ukupno dvadeset jedna zaražena osoba se smatra oporavljenom, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a sedam izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja.

Od ukupnog broja lica (48) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

s oBzirom da je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljeno 29, a otpuštene 52 osobe, pod nadzorom se nalazi ukupno 149 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here