Vijesti Kultura i obrazovanje Potpisani ugovori: Novih 55 opštinskih stipendista, najavljeno povećanje iznosa podrške studentima –...

Potpisani ugovori: Novih 55 opštinskih stipendista, najavljeno povećanje iznosa podrške studentima – FOTO

0

Načelnik opštine Milorad Simić potpisao je danas stipendijske ugovore sa novih 45 studenata i 10 nadarenih učenika. Studenti će u predstojećoj školskoj godini primati 110, a učenici 70 maraka.

Simić je ovom prilikom rekao da stipendije predstavljaju podršku roditeljima studenata, te da su uvijek isplaćuju među budžetskim prioritetima.

Najvjerovatnije ćemo raspisati i konkurs za brucoše koji su na prijemnom ostvarili manje od 90 bodova, a kada vidimo kolika je to cifra, potrudićemo se da stipendije i povećamo. I dalje ćemo nastojati razvijati privredu i otvarati nova radna mjesta, istakao je Simić.

Osim novih stipendista, pravo na stipendiranje iz opštinskog budžeta ostvaruje i 89 studenata kojima su stipendije odobrene prethodnih godina.

Marjana Gojković, student druge Medicinskog fakulteta, rekla je da joj je zadovoljstvo prisustvovati ovom događaju.

U društvu smo mladih i talentovanih ljudi koji bi trebali donijeti dugoočekivano bolje sutra. Naravno, zahvalni smo lokalnoj zajednici koja godinama podržava studente, rekla je Gojkovićeva.

Stipendije se studentima i učenicima isplaćuju devet mjeseci u toku budžetske godine, a apsolventima šest mjeseci.

Planirana sredstva u budžetu opštine za ovu namjenu su na prošlogodišnjem nivou i iznose 209.000 maraka.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here