Vijesti Društvo Novo rukovodstvo ili napuštaju boračku

Novo rukovodstvo ili napuštaju boračku

0

Udruženje ratnih zarobljenika iz Dervente istupiće iz opštinske boračke organizacije i djelovaće samostalno ako se u roku od 30 dana u ovoj organizaciji ne izmijeni rukovodstvo i ne izberu novi članovi.

Novo rukovodstvo ili napustaju boracku

Rekao je ovo “Glasu Srpske” predsjednik Udruženja ratnih zarobljenika Derventa Drago Knežević.

– Naše udruženje ostvarilo je najbolje rezultate u okviru traženja ratnih zarobljenika, a imamo već i osam podignutih optužnica. Ipak, mi smo u sastavu Boračke organizacije Derventa koja je u velikom raspadu i nije u stanju ni da odabere svoje rukovodstvo, a kamoli nama da pomogne – istakao je Knežević.

Prema njegovim riječima, ljudi u Boračkoj organizaciji Derventa gledaju samo svoje interese i ne brinu se o boračkoj populaciji, zbog čega se Udruženje ratnih zarobljenika neprestano bori s tom problematikom.

– Zašto da budemo u sastavu ove boračke organizacije, koja ništa ne radi za svoju populaciju? Takav rad i organizacija nam ne trebaju, zbog čega im dajemo rok od 30 dana da izaberu novo rukovodstvo, inače ćemo u suprotnom biti primorani da ih napustimo – naglasio je Knežević.

On je dodao da boračko rukovodstvo jedino zanima kako da potroše novac koji dobijaju iz budžeta.

– Kakvo je stanje u Boračkoj organizaciji u Derventi govori podatak da su za samo pola godine promijenjena tri rukovodstva – ističe Knežević.

Prema njegovim riječima, sadašnji predsjednik BO Derventa i njegovi saradnici ne uživaju povjerenje boraca koji traže smjenu aktuelnog rukovodstva, ali ono to odbija.

– Zbog ovakve situacije u opštinskoj boračkoj organizaciji boračka udruženja u Derventi djeluju samostalno – dodaje Knežević.

Obrazloženje

Predsjednik Boračke organizacije Derventa Boro Dobrilović rekao je da nije upoznat sa namjerama i problemima koji “muče” članove Udruženja ratnih zarobljenika.

– Dok ne dobijem pismenim putem zahtjev za istupanjem i njegove razloge, ne mogu ništa da komentarišem. Ako je glavni uzrok zahtjeva Udruženja ratnih zarobljenika Derventa da se izabere novo rukovodstvo BO, to neće biti problem ostvariti i razmotriti na sjednici, ali za taj potez moraju da dostave opravdano obrazloženje – kazao je Dobrilović.

Dragana Keleč – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here