Vijesti Politika O infrastrukturi, grobljima, kadrovskoj politici…: “Aktualac” 24. sjednice SO Derventa

O infrastrukturi, grobljima, kadrovskoj politici…: “Aktualac” 24. sjednice SO Derventa

0

Na 24. sjednici Skupštine opštine Derventa odbornici su iskoristili svih 60 minuta predviđenih za tačku aktuelni čas u okviru kojeg su se dotakli različitih tema.

Mirko Petrić, šef kluba PDP-a: Da li se razmišlja o imenovanju opštinskog radnog tijela koje će voditi računa o kadrovima u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Skupština opštine?

Branko Katanić, šef kluba SDS-a: O posjeti premijera Republike Srpske Radovana Viškovića čitali smo u medijima, ali bi bilo lijepo kad bismo dobili više informacija o priključku na auto-put, statusom puta od Modrana do Osinje, dobijanju statusa grada, Unisu…Ima li kakvih pomaka kad su ove teme u pitanju?

Pero Đurić, SDS: Da li će na magistralnom putu od benzinske pumpe „Brčko gas“ do motela „Dvor“ biti izgrađen pječaščki prelaz s obzirom na to da se na tom potezu izuzetno brzo vozi, dešavaju se saobraćajne nesreće i pješaci su ugroženi? Prije dvije godine sam isto pitanje postavio i ništa se nije promijenilo.

Sanja Dimitrić, PDP: Udruženje penzionera podnijelo je zahtjev Skupštini opštine da se stavi van snage cjenovnik o uslugama na pravoslavnom groblju, a odavde su upućeni da se obrate „Komunalcu“ pa me zanima da li su ove primjedbe uzete u obzir?

Drago Nagradić, PDP: Molio bih da pokrenemo proceduru da se ograničenje brzine kretanja za vozila u Željezničkoj ulici poveća sa 40 km/h na 50, s obzirom na to da ima uslova za tako nešto jer je riječ o dobro urađenom projektu i ulici sa trotoarima, osvjetljenjem, u blizini nema škole, a kad god je radar u Derventi, postave ga upravo tu i mnogi plate kaznu jer je dozvoljena brzina zaista mala.

Goran Jevtić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove: Projektant Željezničke ulice predvidio je toliko ograničenje, a mislim da vozačima to povećanje ne bi mnogo značilo jer se ona svakako prijeđe za minut. Osim toga, to je industrijska zona i imamo teretni saobraćaj pa bi veća brzina bila problematična, a predviđeno je da u toj ulici bude izgrađen i tržni centar pa će saobraćaj biti frekventiji i bićemo u situaciji da gradimo usporivače. Veći problem predstavlja i to što se pojedini mladi vozači snimaju dok voze tom ulicom i po 150 km/h.

Što se tiče pješačkog na magistrali, za to su zaduženi Putevi Srpske i tražili smo od njih informaciju, ali su nam rekli da nemaju sredstva, pa smo odlučili da kroz kapitalni budžet riješimo problem na dionici „Brčko gas“-„Dvor“ izgradnjom trotoara, što će biti jedan od projekata u kapitalnom budžetu.

O grobljima je više suvišno pričati jer smo mnogo puta prošli kroz to. Cjenovnik na pravoslavnom groblju je interna stvar Crkvene opštine i „Komunalca“, a mi gradsko groblje još nismo stavili u funkciju. Bez obzira na to, cijene su identične ili manje u odnosu na opštine u okruženju i održavanje se mora plaćati da bi groblje bilo uredno uređeno.

Milorad Simić načelnik opštine: Zadovoljstvo je bilo ugostiti premijera među prvima i pri tome mu reći gdje je to Derventa po brojnim parametrima. Žao mi je što su podaci za prošlu godinu došli dva dana kasnije, a iz njih se vidi da smo povećali izvod za 14 odsto i da iznosi 344 miliona, a uvoz je manji od 300 miliona. To znači da 6.500 šlepera ide mahom prema Brodu pa smo iznijeli zahtjev za izgradnjom brze ceste Brod-Derventa-Doboj jer je zaslužujemo, ali i Derventa-Prnjavor, kako ne bismo imali hendikep zbog udaljenosti od auto-puta. Petlja za priključak na auto-put će se graditi, projekat je u završnoj fazi i mislim da će to biti u ovoj godini, ali to pitanje sam stavio na dnevni red više zbog puta Modran-Osinja, koji će dobiti poseban status i prenos nadležnosti u održavanju, širini i drugim parametrima. Na tome se intenzivno radi.

Naš narodni poslanik Igor Žunić, ja i naši saradnici najviše smo radili na dobijanju statusa grada, a on je podnio amandman da se taj status može dobiti bez obzira na broj stanovnika. Brojni su parametri koji govore zašto neko može biti grad, ali mi smo elaborat završili, premijer je rekao da ga pošaljemo na adresu Vlade RS, nakon čega će se o tome izjasniti Narodna skupština. Ne znači nama to mnogo, to je svojevrstan teret, ali nam je jedna satisfakcija i brzo ćemo mi taj elaborat poslati.

Nama treba radnika, već 6 godina imamo najmanju stopu nezaposlenih, bez obzira na odliv stanovništva, a najavljuju se nove fabrike. Unis je priča za sebe. U Derventi imamo 710 registrovanih privrednih subjekata i 115 poljoprivrednih proizvođača, a to je više od 800 oblika privređivanja, a od toliko firmi logično je da neka ne radi.

Našim penzionerima pomažemo u granicama koliko možemo i godišnje im uplatimo 51.000 maraka za razne subvencije, ali pitanje cjevnovnika na groblju je pitanje za SPC. Postoji problem neodržavanja groblja, a mezarja i katolička se dobro održavaju, ali dobro i naplaćuju.

O kadrovima brinu oni koji su na vlasti i ima ko o tome brine, na kraju krajeva, mi ovdje donosimo odluku.

Mirko Petrić, PDP: Očigledno moje pitanje nije shvaćeno. Formirano tijelo bi pravilo listu deficitarnih i potrebnih kadrova koji bi stajali na stranici opštine i na taj način ljudi bi imali informacije, a učenici lakše odlučili za izbor zanimanja. Vidjeli smo šta je donijela prekvalifikacija.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code