Vijesti Najave i obavještenja O istoriji iz drugog ugla: Književno veče „Prećutana istorija – Vinčansko pismo“...

O istoriji iz drugog ugla: Književno veče „Prećutana istorija – Vinčansko pismo“ u Centru za kulturu

0
Vesna Pešić

Derventski Centar za kulturu organizuje promociju projekta Vesne Pešić pod nazivom „U misiji samosvesti, a ne samoljublja“ u okviru kojeg će se predstaviti nekoliko dijela izdavačke kuće „Pešić i sinovi“ koji na drugačiji način govore o istorijskim događajima i njihovom značaju.

Vođa projekta predstaviće djela autora Radivoja Pešića „Optužujem ćutanjem“ i „Vinčansko pismo“, kao i nekoliko drugih publikacija koja se bave dalekom istorijom Slovena i Srba na ovim prostorima.

Književna veče održaće se u ponedjeljak, 18. juna, sa početkom u 19 časova.

Inače, izdavačka kuća “Pešić i sinovi” osnovana je 1995. godine sa osnovnom idejom pokretanja jedinstvene biblioteke pod nazivom “Tragom Slovena”, te prikazivanje starih i novih istorijskih izvora i građe uz multidisciplinarni pristup.

Reč je o temama koje osvjetljavaju civilizaciju Slovena u prošlosti do današnjih dana, a obuhvata građu koja je dugo vremena zanemarivana, zaboravljena ili interpretirana na pogrešan način, kažu izdavači.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here