Vijesti Kultura i obrazovanje Obilježen Dan centra “Budućnost” – FOTO

Obilježen Dan centra “Budućnost” – FOTO

0

Prigodnim programom koji su izveli učenici centra, te slavskim obredom, danas je Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ obilježio Dan ustanove, te krsnu slavu svete ravnoapostole Ćirila i Metodija.

Bila je ovo ujedno prilika da se sumira školska godina na izmaku.

Uveli smo određene nove programe, među kojima je i program ranog tretmana. Pored toga, trudili smo se da unaprijedimo nastavni proces, da uvedemo dodatne aktivnosti, te da poboljšamo smještaj korisnika u ovoj ustanovi i nadam se da smo u tome i uspjeli, rekao je Popović.

Ovom prilikom uručene su dvije zahvalnice za značajan doprinos unapređenju rada ustanove i to derventskoj firmi „Metalac MBM“ i Crvenom krstu Republike Srpske. Takođe, defektolog Vera Asentić simbolično je ispaćena u penziju.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, generalni sekretar Crvenog krsta RS Đoko Mihajlović, načelnik opštine Milorad Simić sa saradnicima, te predstavnici javnih ustanova sa područja opštine i brojni drugi gosti.

Centar “Budućnost” osnovan je 1. oktobra 1947. godine pod imenom Zavod za slijepe i slabovide “Budućnost” i taj naziv je zadržala do 22. oktobra 2012. godine, kada dobija sadašnji naziv.

U centru „Budućnost“ školu pohađa 45 učenika, dok usluge dnevnog centra koristi 18 osoba sa posebnim potrebama.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here