Vijesti Kultura i obrazovanje Obilježen Evropski dan jezika u organizaciji Glossa – centra Derventa – FOTO

Obilježen Evropski dan jezika u organizaciji Glossa – centra Derventa – FOTO

0

U Derventi je po prvi put, zahvaljujući Glossa-centru za njemački jezik i Centru za kulturu, obilježen Evropski dan jezika.

U zanimljivom programu predstavile su se članice etno grupe SKUD “Derventa”, otpjevavši i pjesmu na njemačkom, dok su najviše simpatija pobrali najmlađi polaznici Glossa centra, koji su uz ples, pjevali na njemačkom i engleskom. Predstavila se i Miriam, gošća Glossa-centra iz Njemačke, koja je odlučila da zadnju godinu studija provede u BiH.

Sve su upotpunili i pjesnici “Vihora”, predstavivši svoja djela, dok je Vera Ratkovac odrecitovala jednu od Jesenjinovih pjesama.

Ugodna veče je završena dodjelom zahvalnica Glossa-centra Derventa učesnicima manifestacije.

Evropski dan jezika je na inicijativu Vijeća Evrope po prvi put održan 2001. I od tada se širom Evrope 26. septembar slavi kao dan višejezičnosti, kulture evropskih zemalja i baštine od oko 200 jezika koji su u aktivnoj upotrebi širom evropskih zemalja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here