Vijesti Društvo Obilježena decenija postojanja “Sunca” – VIDEO

Obilježena decenija postojanja “Sunca” – VIDEO

0

U Derventi je juče Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih lica “Sunce” obilježilo deceniju postojanja.

derventa sunce

Predsjednik Udruženja Tatjana Spasojević rekla je da brojne poteškoće sa kojima se suočavaju lakše prevazilaze kada imaju podršku lokalne zajednice, načelnika opštine i svih stanovnika Dervente.

“Srećni smo što živimo u Derventi, jer smo prihvaćeni. Stabilna smo organizacija, jer smo uspjeli da organizujemo rad, dnevni boravak i druženje djece, roditeljsku komunikaciju, i svi smo jedni drugima velika podrška. Sa nama su ljudi i organizacije koje su pomagale rad, i uručili smo plakete i zahvalnice”, istakla je Spasojevićeva.

Najviši oblik priznanja “Zlatna plaketa” dodijeljena je načelniku opštine Derventa Miloradu Simiću, kao znak pažnje za pruženu podršku.

Simić je naglasio da Udruženje “Sunce” predstavlja veoma važan segment lokalne zajednice, koja će, kako je obećao, nastaviti da pomaže ovaj oblik organizovanja.

“Prva smo lokalna zajednica koja je omogućila dnevni centar – boravak za 24 djece koja se druže svakodnevno, imaju stručne osobe koje rade sa njima, organizovan prevoz. Sve je to novi oblik organizovanja. Urađeno je dosta, a želja je da činimo još više. Kada ne budem obavljao posao koji sada obavljam, kao počasni član, najviše slobodnog vremena posvetiću radu u ovom udruženju”, istakao je Simić.

Povelja počasnog članstva dodijeljena je grupi “Arkobaleno” iz Italije, a više zahvalnica ustanovama i pojedincima.

Predsjednik humanitarne grupe “Arkobaleno” Silvano Ferera rekao je da je ova grupa već 17 godina prisutna na području Dervente, i da je pomagala određene ustanove i pojedince, te će u nastavku nastojati da svoju ativnost usmjeri ka “Suncu”.

“Organizujemo razne aktivnosti i skupljamo novac kojim pomažemo ovdje, mi smo mala grupa volontera koja želi da pomaže i učini više”, rekao je Ferera.

U Centru za kulturu održana je centralna svečanost, kojoj su prisustvovale mnoge zvanice, među kojima i donatori koji su u protekloj deceniji pomagali rad organizacije. Na svečanosti je organizovan bogat kulturno-zabavni program, u kojem su dominirali članovi organizacije, ali i učenici osnovnih škola.

Udruženje “Sunce” osnovano je 25. februara 2005, na inicijativu roditelja djece sa posebnim potrebama, i podršku lokalne zajednice.

“Sunce” je imalo podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstva civilnih poslova BiH, UNICEF-a i mnogih drugih organizacija.

Nezavisne novine/Video: TV Kanal 3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here