Vijesti Društvo Obilježeno 29 godina od stradanja ratnih zarobljenika – FOTO

Obilježeno 29 godina od stradanja ratnih zarobljenika – FOTO

1

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca ispred spomenika na raskrsnici puteva Gornja Lupljanica-Velika Sočanica-Dažnica (Tomasovo brdo) danas je obilježeno 29 godina od pogibije osam srpskih zarobljenika iz Dervente koji su izgubili život 1992. godine dok su prisilno kopali rovove za potrebe hrvatskih snaga.

Parastos je služen i za Blagoja Đuraša i Čedu Ćudića, dvojicu zarobljenika ubijenih u nekadašnjem Domu JNA.

Od 15 logoraša koji su tog kobnog dana odvedeni da kopaju rovove na Tomasovom brdu osam smrtno stradalo, dok je sedmoro ranjeno i ozbiljno povrijeđeno.

Prilikom prisilnog kopanja rovova poginuli su zarobljenici Nenad Panzalović, Željko i Rade Bokur, Vujadin Ljubojević, Savo Pavlović, Dragan Grbić, Miro Jovičić i Milorad Gunjević.

Pomen je organizovalo Urduženje ratnih zarobljenika Dervente.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here