Vijesti Društvo Objavljena brošura o seoskom turizmu u Derventi

Objavljena brošura o seoskom turizmu u Derventi

0

Krajem prošle godine objavljena je brošura “Seoski turizam Dervente”, autora Damira Kljajića i Čedomira Ćorića, koja ima za cilj da širu javnost upozna sa svim vrijednostima i potencijalima seoskog turizma u opštini Derventa koji su na raspolaganju posjetiocima i turistima.

Brošura će poslužiti i kao promotivni materijal predstavnicima lokalne turističke organizacije, a stanovnicima Dervente pomoći da se bolje upoznaju sa vrijednostima svog zavičaja.

Publikacija je nastala u okviru projekta “Promocija tradicionalnih proizvoda sa ciljem razvoja seoskog turizma” koji sprovodi Centar za lokalni i regionalni razvoj – CELOR iz Dervente, a finansira Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske iz Banje Luke.

U prvom dijelu publikacije, pod nazivom “Seoski turizam”, objašnjen je pojam seoskog turizma, te njegove osnovne karakteristike u svjetskom prometu i u Republici Srpskoj.

U drugom dijelu brošure, nazvanom “Seoski turizam Dervente”, dat je pregled razvoja seoskog turizma u opštini Derventa i smjernice daljeg razvoja, te su predstavljeni kapaciteti i potencijali seoskog turizma.

U trećem dijelu publikacije, pod nazivom “Zakonska osnova za bavljenje seoskim turizmom”, dato je sažeto uputstvo za bavljenje seoskim turizmom u RS.

Brošura ima 16 kolor stranica, a izdavač je Centar za lokalni i regionalni razvoj – CELOR iz Dervente i Istraživački centar “Iskon”. Brošuru je dizajnirao Damir Kljajić koji je i autor fotografija.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here