Vijesti Kultura i obrazovanje Objavljena Evitina šesta zbirka poezije

Objavljena Evitina šesta zbirka poezije

0

Šesta knjige poezije mlade Dervenćanke Evite Bojkovac, pod nazivom „Brod po imenu mašta“, nedavno je izašla iz štampe.

U knjizi je zastupljena šezdeset i jedna pjesma i govore o mašti, prirodi, životinjama, školi, porodici…

Stvaranje svijeta počinje igrom, nezamislivom bez mašte. Ko god da je posmatrao dječiju igru, onu pravu, bez strogo određenih pravila, shvatiće koliko je svet odraslih sazdan na sasvim suprotim načelima…Sve počinje zamišljanjem prostora, manje-više poznatog – mora, svemira, dvorišta, škole…, da bi u daljoj igri obale prostora nestajale sa horizonta, poznate slike zvezda zamenjuju nepoznati svetovi, dvorište postaje veće od fudbalskog stadiona, a škola počinje da se voli, jer nema zidova i redova klupa. Samo je ukrcavanje u brod realno. Sve ostalo je avantura koja samo ovlaš koristi mape, sekstante i poznate načine navigacije, rekao je profesor književnosti Aleksandar Mijalković i recenzent ove knjige.

Izdavač djela je Književna zajednica „Vaso Pelagić“ iz Banjaluke, a kako je planirano, Evitina poezija će biti predstavljena na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i što će biti njeno peto predstavljanje u kontinuitetu na regionalnom nivou.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here