Vijesti Kultura i obrazovanje Obudovac: Na Međunarodnoj smotri folklora nastupili i članovi SKUD “Derventa”

Obudovac: Na Međunarodnoj smotri folklora nastupili i članovi SKUD “Derventa”

0

U Obudovcu je održana Osma međunarodna smotra folklora “MESFO Obudovac 2017” na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske i BiH.

Koreografijama i igrama iz svog kraja predstavili su se KUD “Srem” Jakovo i KUD “Svetozar Marković” Umka iz Srbije, KUD “Kuleš” iz Mađarske i KUD “Đoko Patković” Bobota iz Hrvatske. Pored njih, nastupila su i SPKD “Prosvjeta” Obudovac, SPKD “Prosvjeta” Brčko, KUD “Bijela” Brčko distrikt i KUD “Srce igra” Brezovo Polje, kao i SKUD “Derventa”.

– Predstavili smo se “Veselim šopskim igrama”, a smotra u Obudovcu bila je prilika da upoznamo nove prijatelje i dogovorimo naredne saradnje i gostovanja. Smotra je organizovalo SPKD “Prosvjeta” iz Obudovca sa kojima imamo dugogodišnju saradnju, kaže Saša Arsenić, rukovodilac SKUD “Derventa”.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here