Vijesti Društvo Očišćene „divlje deponije“ na putu Dažnica–Mišinci: Uskoro počinje organizovan odvoz smeća sa...

Očišćene „divlje deponije“ na putu Dažnica–Mišinci: Uskoro počinje organizovan odvoz smeća sa tog područja

0

Preduzeće „Komunalac“ provelo je početkom mjeseca akciju čišćenja i odvoza smeća sa „divlje“ deponije pored puta Dažnica – Mišinci, zahvaljujući čemu je sa tri lokacije uklonjeno oko 180 kubika raznovrsnog otpada.

Akciju je inicirao mještanin Nebojša Ivković, a provelo ju je osam radnika ovog preduzeća, uz pomoć kamiona i bagera. Iako su postavljene velike table sa upozorenjima da se otpad tu ne odlaže, nesavjesni građani nažalost su nastavili sa tom lošom praksom.

Broj „divljih” deponija enormno je veliki, a ljudi očigledno nisu ni svjesni te činjenice. Čak i pitka voda koja se koristi u domaćinstvima može biti zatrovana i opasna po zdravlje i život, ukoliko se otpad ne odlaže na adekvatan način, naglasio je šef „Komunalčeve“ Radne jedinice „Čistoća“ Denis Pijetlović.

Tim povodom, radnici „Komunalca“ obišli su 150 domaćinstava na području sela Mišinci, Dažnica, Velika Sočanica, Modran, Komarica i Gradina, te mještane obavijestili da bi organizovani odvoz otpada trebalo da počne od 20. aprila.

Apelujemo na stanovnike ovog kraja da savjesno prihvate i podrže ovu namjeru. Cijena ove usluge ne bi trebalo da bude prepreka zdravoj životnoj srednini, koja je osnova za očuvanje ljudske egzistencije. Pored toga, prvi mjesec odvoza biće besplatan, kazao je Pijetlović.

Na ovaj način, dva puta mjesečno, otpad se već odvozi iz velikog broja ruralnih naselja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here