Vijesti Društvo Od 7. juna na snazi blaže epidemiološke mjere – FOTO

Od 7. juna na snazi blaže epidemiološke mjere – FOTO

0

U Republici Srpskoj od 7. juna biće dozvoljeno javno okupljanje maksimalno 120 osoba, odlučio je danas Republički štab za vanredne situacije.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da će na privatnim okupljanjima biti dozvoljeno okupljanje do 70 osoba, u skladu sa preporukama Instituta.

Zeljković je naveo da će biti omogućena i organizacija svadbenih veselja na način koji će biti propisan mjerama Instituta.

On je rekao da će za organizaciju masovnih događaja na otvorenom Institut kreirati preporuke po jasno propisanim epidemiološkim mjerama čiji je cilj zaštita zdravlja stanovništva.

Zeljković je rekao da se razmatra i odobrenje za muziku uživo u zatvorenim objektima.

Sve mjere diktiraće epidemiološka situacija – naveo je on.

Zeljković je rekao da je u prošloj sedmici prosječan procenat pozitivnih lica na virus korona na dnevnom nivou iznosio 9,20 odsto, odnosno da je od 100 uzoraka koji se testiraju u Republici Srpskoj 10 lica pozitivno.

RTRS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here