Vijesti Društvo Od danas pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

Od danas pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

0

Policijska uprave Doboj organizovaće akciju pojačane kontrole brzine kretanja učesnika u saobraćaju i vožnje pod dejstvom alkohola od danas pa do 17. juna, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Cilj akcije je unapređenje stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenje broja i posljedica saobraćajnih nezgoda, s obzirom da je na tom području zabilježen porast saobraćajnih nezgoda.

Od 1. januara do 11. juna ove godine evidentirano je ukupno 351 saobraćajna nezgoda, a u 83 slučaja uzrok je bila neprilagođena i nepropisna brzina kretanja motornih vozila, dok je u 75 saobraćajnih nezgoda uzrok bila vožnja pod uticajem alkohola. U njih šest je je smrtno stradalo 7 lica, dok je u istom periodu lani stradalo pet osoba, kažu u PU Doboj.

U istom periodu desile su se 32 saobraćajne nezgode u kojima su teže povrijeđena 34 lica, a u istom periodu prethodne godine 28 saobraćajnih nezgoda u kojima su teže povrijeđena 32 lica (povećanje za 6,25 %). U 111 saobraćajnih nezgoda je lakše povrijeđeno 176 lica, a u uporednom periodu 105 saobraćajnih nezoda u kojima su lakše povrijeđena 174 lica (povećanje za 1,15 %).

Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise koji se odnose na brzinu kretanja vozila, te da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i na taj način doprinesu poboljšanju bezbjednosti saobraćaja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here