Vijesti Društvo U avgustu pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

U avgustu pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u periodu od 12. do 16. avgusta na području cijele Republike Srpske sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja.

Policija će kontrolisati odnos vozač-pješak, nepropisno kretanje biciklista, kontrolu vozača traktora, radnih mašina, motociklista i mopeda, te kontrolu učesnika u saobraćaju na prisustvo alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Kontrola će biti vršena u gradskim zonama, na regionalnim, lokalnim i nekategorisanim putevima, dok će u sprovođenju kontrole biti angažovani i službeni motocikli.

S obzirom na činjenicu da su ljetnji mjeseci vrijeme povećane frekvencije vozila na putevima i većeg rizika po učesnike u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi i u avgustu kampanju „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“, a sve s ciljem preventivnog djelovanja na nastanak saobraćajnih nezgoda, naročito, onih sa težim posljedicama, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Tokom avgusta 2019. godine u Republici Srpskoj dogodilo se 237 saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, u kojima je 20 lica smrtno stradalo, a 53 lica je zadobilo teške tjelesne povrede. U prva dva dana avgusta tekuće godine, evidentirane su 33 saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica, u kojima su četiri lica smrtno stradala, a 12 lica je zadobilo teške tjelesne povrede.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here