Vijesti Sport Od jeseni u eliti

Od jeseni u eliti

0

Derventska prvoligaška porodica, uz rukometaše, odbojkašice i kuglaše, dobila je još jednog člana – košarkaški klub.

Od jeseni u eliti

Poslije prvog mjesta u okviru Druge lige centar, derventski košarkaši zauzeli su drugo mjesto u doigravanju za popunu Prve lige, koje je bilo dovoljno za status prvoligaša. Pehar namijenjen prvaku Druge lige član Predsjedništva Košarkaškog saveza RS Mišo Plavšić na prigodnoj svečanosti uručio je kapitenu Vladi Pašiću.

– Derventa je izuzetno dobro organizovan klub i pravo je zadovoljstvo sarađivati sa rukovodstvom ovog kluba. Od samog formiranja i njegovog uključivanja u takmičarski proces bila je očigledna želja da se napreduje, i u organizacionom i u rezultatskom smislu. S riječi se prešlo na djela i agilno rukovodstvo je slagalo kockice pobjedničkog mozaika. Zbog toga nikakvo iznenađenje ne predstavlja činjenica da je Derventa osvojila prvo mjesto – rekao je Plavšić, čestitajući derventskom klubu.

Sezona koja je nedavno završena je bila treća za derventske košarkaše, a prvo mjesto osvojeno je ispred Teslića, ekipe koja je bila najozbiljniji rival na vrhu tabele. Skor od 17 pobjeda i samo jednog poraza, upravo od Teslića, dovoljno govori o superiornosti derventske ekipe. Tokom većeg dijela prvenstva na čelu stručnog štaba je bio Zoran Vuković, koji se pred početak prvenstva preselio s parketa na klupu. Rukovodstvo kluba je, i pored nesumnjivo odličnih rezultata, nekoliko kola prije kraja ipak donijelo odluku o smjeni, pa je angažovan Enver Vejzović.

– Da bi opstali u prvoligaškom društvu sasvim je sigurno da moramo da zadržimo dosadašnji igrački kadar, te da angažujemo još najmanje dva igrača, kako bismo pojačali konkurenciju na pozicijama centra i krila, te proširili krug onih koji mogu ravnopravno da se nose s protivnicima u Prvoj ligi. Osim igrača rukovodstvo kluba mora, naravno, da se angažuje na pronalaženju novih izvora finansiranja, pošto smo svjesni da su troškovi u Prvoj ligi mnogo viši – rekao je predsjednik kluba 3oran Aničić.

Č.V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here