Vijesti Privreda Od ove godine školovanje za obućare

Od ove godine školovanje za obućare

0

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas da će u narednoj školskoj godini biti odobreno trogodišnje i četvorogodišnje obrazovanje obućara zbog potreba obućarske industrije i zahtjeva opština u kojima je dominantna ova privredna djelatnost, prenose agencije.

Od ove godine skolovanje za obucare

Na sastanku Kasipovića i saradnika sa predstavicima srednjih škola i preduzeća koja se bave proizvodnjom obuće, u Modriči je danas dogovoreno da upisnom politikom za školsku 2012/2013. godinu bude odobren upis po dva odjeljenja obućarske škole u Banjaluci i Prnjavoru, te po jedno odjeljenje u Derventi, Prijedor i Modriči.

– Današnji sastanak predstavlja nastavak međusobnih razgovora i konsultacija koje duže vrijeme vodimo u vezi sa upisnom politikom za narednu školsku godinu u Republici Srpskoj. Vjerujem da je danas postignut kvalitetan dogovor – rekao je Kasipović novinarima.

On je naglasio da su, osim predstavnika škola, u dogovaranju učestvovali i predstavnici lokalnih uprava ovih opština, privrednici, predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Kasipović je izrazio očekivanje da će u narednom periodu interesovanje o školovanju kadrova izraziti i predstavnici ostalih privrednih grana u Republici Srpskoj.

Kasipović je prije sastanka sa privrednicima, direktorima škola i rukovodstvom opštine Modriča, predvođenim načelnikom Mladenom Krekićem, posjetio privatno preduzeća ”Alfa” gdje je sa vlasnikomm kompanije Ilijom Jeftićem razgovarao o potrebama preduzeća koje u procisu proizvodnje obuće zapošljava 360 radnika, od kojih je više od 90 odsto žena.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here