Vijesti Politika Pred odbornicima odluke o raspodjeli viškova i rebalansu budžeta

Pred odbornicima odluke o raspodjeli viškova i rebalansu budžeta

0

Trideset deveta sjednica Skupštine opštine Derventa održaće se u četvrtak, 8. oktobra 2020. godine, sa početkom u 10 časova u Velikoj sali Javne ustanove „Centar za kulturu”. Na dnevnom redu predložene su 34 tačke.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 38. sjednice Skupštine opštine Derventa, te „Aktuelnog časa“, Skupština opštine Derventa, na početku 39. sjednice razmatraće Izvještaj o radu Javne predškolske ustanove „Trol“ za radnu 2019/2020. godinu i Godišnji program rada ove ustanove za radnu 2020./2021. godinu.

Na dnevnom redu 39. sjednice razmatraće se informacije o radu i poslovanju javnih ustanova čiji je osnivač opština Derventa za period januar-juni 2020. godine, a nakon toga i informacije o radu i stanju osnovnog obrazovanja u četiri osnovne škole na području opštine, te o radu i stanju srednjeg obrazovanja u dvije srednje škole na području opštine Derventa za period 2019/2020. godina.

Odbornici Skupštine opštine na 39. sjednici razmatraće Prijedlog odluke o raspodjeli utvrđenog suficita i neutrošenih namjenskih sredstava; Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Budžeta opštine Derventa za 2020. godinu – Nacrt Rebalansa budžeta za 2020. godinu, Nacrt odluke o usvajanju budžeta opštine Derventa za 2021. godinu, Prijedlog odluke o prenosu ovlašćenja za vršenje poslova upravljanja javnim parkiralištima, Prijedlog odluke o dopuni Odluke o određivanju imena ulica u gradu Derventa, Prijedlog odluke o ispravci greške u Odluci o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Derventa upisanih u KO Modran, putem prve licitacije, Franjevačkom samostanu Sv. Marka Evanđelista Plehan, te nekoliko odluka o prodaji neposrednom pogodbom neizgrađenog gradskog zemljišta u svojini opštine Derventa radi oblikovanja-kompletiranja građevinskih čestica pravnih i fizičkih lica.

Na 39. sjednici razmatraće se i tri prijedloga odluka o prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona, bez naknade od ranijih posjednika u svrhu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju i korišćenje puta u Gornjim Ceranima i Živinicama, te u svrhu izgradnje višenamjenskog objekta u Donjoj Lupljanici.

Posljednje tačke na 39. Sjednici Skupštine opštine, odnose se na razmatranje Prijedloga rješenja o razrješenju člana Upravnog odbora JU „Centar za socijalni rad Derventa“, Prijedloga rješenja o imenovanju vršioca dužnosti člana ove ustanove i Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora JU „Centar za socijalni rad Dervena“.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here