Vijesti Kultura i obrazovanje Odigrana predstava “Nevidljivi”: Dignimo glas protiv nasilja – FOTO

Odigrana predstava “Nevidljivi”: Dignimo glas protiv nasilja – FOTO

0

 

Foto: Savko Pećić Pesa

U izvođenju talentovanih mladih glumaca Dramske scene SPKD „Prosvjeta“ iz Prnjavora, sinoć je u Centru za kulturu odigrana predstava „Nevidljivi“, kojom se šalje jaka poruka o različitim pojavnim oblicima nasilja, rasprostranjenijim nego što mislimo. Kroz odličnu glumu i apstraktnu igru sijenki iza paravana, koja pomalo podsjeća na to da se nasilje uvijek i dešava iza zatvorenih vrata i nekom drugom, prikazano je porodično i vršnjačko, nasilje u školama i emotivnim vezama, usput se dotičući i drugih društvenih devijacija, sa jasnom porukom – takve stvari se dešavaju i o njima niko nema pravo da ćuti.

Inače, izvođenje predstave je dio projekta “Moj glas protiv nasilja”, kojeg među članicama Sigurne mreže BiH, među kojima je i Udruženje žena Derventa, provodi Fondacija lokalne demokratije, s ciljem podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja na osnovu pola, uključujući i nasilje u porodici.

– Udruženje žena „Derventa“ kao jedna od članica Sigurne mreže provodi kampanju prigodnim plakatima koji su istaknuti na javnim mjestima i institucijama, medijskim prilozima, prilozima na posebnoj Fejsbuk stranici “Dižem glas protiv nasilja”, a završna kampanja bila je predstava „Nevidljivi”, Na originalan način mladi glumci su publici i javnosti poslali poruku da ne zatvaramo oči pred nasiljem, već da dignemo glas protiv nasilja i pomognemo “nevidljivim” žrtvama, istakla je član Udruženja žena Jovanka Popović.

B. N. – Derventa Cafe/f

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here