Vijesti Kultura i obrazovanje Odlikovanje za KUDM “Bosiljak”

Odlikovanje za KUDM “Bosiljak”

0

Na dan Svetog Save, nakon služenja Arhijerejske liturgije, Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom odlikovao je Arhijerejskom pohvalnicom Kulturno umjetničko društvo mladih “Bosiljak” iz Dervente, povodom petnaestogodišnjeg aktivnog djelovanja i rada.

IMG_2577
Foto: Savko Pećić Pesa

Arhijerejsku pohvalnicu vladika je uručio kulturno-umjetničkom rukovodiocu “Bosiljka” Stani Nagradić, u sabornom i pomen hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Derventi.

Ovo priznanje je dodijeljeno KUDM “Bosiljk” Derventa, “zbog njegovog doprinosa njegovanju, očuvanju i razvoju srpskog folklora na prostoru opštine Derventa i srpskog etničkog prostora” , što je na Arihijerejskoj pohvalnici napisano.

KUDM “Bosiljak” je igrom i pjesmom nastupao u svim bivšim republikama Jugoslavije, u Italiji, Švajcarskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Austriji, Bugarskoj, Rumuniji, Litvaniji, Grčkoj, Ukrajini, Poljskoj, Rusiji i Turskoj.

Dobitnici su mnogobrojnih priznanja, a kažu da im je najdraže ono kad su odlikovani 2013. godine, Gramatom Ruske armije.

 Savko Pećić Pesa

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here