Vijesti Politika Odobreno održavanje sjednice Skupštine opštine Derventa

Odobreno održavanje sjednice Skupštine opštine Derventa

0

Republički štab za vanredne situacije odobrio je opštini Derventa održavanje sjednice lokalnog parlamenta, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno da se opština Derventa obratila ovom ministarstvu i Republičkom štabu za vanredne situacije za dobijanje saglasnosti za održavanje sjednica Skupštine opštine.

Opština Derventa dužna je poštuje i preduzima sve mjere zaštite radi zaštite javnog zdravlja, odnosno zdravlja ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja virusa sa čovjeka na čovjeka, naglašeno je u saopštenju.

Obavezna je primjena svih zdravstvenih mjera u pogledu dezinfekcije prostora u kojem će biti održana sjednica Skupštine, obaveznog korištenja zaštitne maske i rukavica, fizičkog razmaka prisutnih odbornika i lica koja učestvuju u radu sjednice Skupštine, te sprečavanja većeg i dužeg socijalnog kontakta.

U saopštenju je istaknuto da se odbornici stariji od 65 godina mogu kretati od 7.00 do 10.00 časova svakog dana izuzev nedjelje i nisu izuzeti od mjere zabrane kretanja izvan navedenog vremenskog perioda, a s ciljem zaštite lica starije životne dobi.

Kako nezvanično saznajemo sjednica bi se trebala održati 8. ili 11. maja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here