Vijesti Društvo Održan 9. Vaskršnji humanitarni koncert folklora

Održan 9. Vaskršnji humanitarni koncert folklora

0

U organizaciji KUDM „Bosiljak“ Derventa održan je 9. Vaskršnji humanitarni koncert folklora, a sakupljeni novčani prilozi namjenjeni su za liječenje Dejane Kojić iz Velike Sočanice, učenice 8. razreda, koja je oboljela od karcinoma kostiju.

Odrzan 9. Vaskrsnji humanitarni koncert folklora

Zamjenik načelnika opštine Derventa, Igor Žunić predao je Nadi Kojić, majci Dejane 1.000 maraka koja su izdvojena iz budžeta opštine, dok novac u vrijednosti 4.000 maraka koji je sakupljen u toku humanitarnog koncerta majci oboljele djevojčice je predala Gordana Petković, učenica kojoj su sredstva prikupljana za lečenje tokom prošle godine.

– Učesnici koncerta poklonili su jedno veče ovoj mladoj djevojčici, u nastojanju da olakšaju njenu borbu za ozdravljenje i pokažu da nije sama u toj borbi. Publika je bila vjerna, kao i prošlih devet godina i svojim prilozima dali su ogroman značaj- kaže Stana Nagradić, umjetnički rukovodilac i organizator koncerta.

U programu su učestvovali mješoviti hor „Mozaik“ Derventa, solista Tijana Maksimović iz KUD „Karadžić“ Loznica, solista Nenad Mičić, škola folklora OŠ „Todor Dokić“ Kalenderovci, prvi i drugi ansambl KUDM „Bosiljak“ Derventa i KUD „Karadžić“ iz Loznice.

Predsjednik KUDM „Bosiljak“ Derventa Tomo Nagradić uručio je zahvalnice učesnicima humanitarnog koncerta, a brojna publika je uživala u prepunom kulturnom centru u Derventi, čineći humano djelo svojim dolaskom i darovanjem novčanih priloga za liječenje mlade Dejane.

N.S. – Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here