Vijesti Politika Održana 42.sjednica SO-e Derventa

Održana 42.sjednica SO-e Derventa

0

U srijedu, 30. maja 2012. godine održana je redovna 42. sjednica Skupštine opštine Derventa. Na ovoj sjednici, odbornici su raspravljali o 17. tačaka Dnevnog reda. Nakon usvajanja zapisnika sa 41. sjednice i „Aktuelnog časa“ Skupština opštine je donijela Odluku o donošenju Programa zaštite životne sredine opštine Derventa-LEAP za period 2012-2017. godina i Odluku o utvrđivanju tržišne vrijednosti građevinskog zemljišta.

GrbOpstineDerventa

U nastavku sjednice je razmatran i usvojen Izvještaj o realizaciji Programa opremanja izgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u 2011. godini, te nakon toga donesen  i Program opremanja izgrađenog gradskog građevinskog zemljišta za 2012. godinu. Odbornici su donijeli i Program namjenskog utroška sredstava posebnih vodnih naknada za 2012. godinu.

Na ovoj sjednici je razmatrano i nekoliko informacija kao što je Informacija o izvršenju Budžeta opštine Derventa za prvi kvartal 2012. godine sa osvrtom na ostvarenje lokalnih prihoda po vrstama, Informacija o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva u 2011. godini, Informacija o stanju u putničkom saobraćaju i taksi prevozu na području opštine Derventa, Informacija o radu nevladinih organizacija i udruženja građana na području opštine i Informacija o stanju u oblasti snabdijevanja električnom energijom.

Najveću pažnju odbornika izazvala je Informacija o inicijativi za privremenu upotrebu neiskorišćenog dijela Partizanskog groblja, koja na kraju svih diskusija i prijedloga zaključaka ipak nije usvojena jer nije dobila natpolovičnu većinu  glasova ukupnog broja odbornika.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o uspostavljanju i korišćenju baze podataka i realizaciji odluka Skupštine opštine Derventa za prva tri mjeseca 2012. godine.

I na kraju 42. zasijedanja, Skupština opštine je imenovala dr Mirka Šarana za direktora JZU Dom zdravlja Derventa na novi mandat u trajanju od četiri godine.

Ranko Stjepanović

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here