Vijesti Društvo Održana druga međunarodna izložba sitnih životinja

Održana druga međunarodna izložba sitnih životinja

0

U organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja ,,Hobi,, Derventa, održana je druga Međunarodna izložba i Četvrta međugradska izložba, specijalka komaronskog i bačkog prevrtača.

Odrzana druga medjunarodna izlozba sitnih zivotinja

– Na izložbi je učestvovalo više od 100 izlagača iz RS, BiH, Srbije, Hrvatske i Mađarske. Izložba je trajala tri dana i privukla je pažnju brojnih posjetilaca, što je jasan putokaz da smo na dobrom putu da Derventu vratimo u sami vrh po uzgajanju i održavanju izložbi.

Prije rata to smo bili, nakratko je društvo prestalo da radi, ali smo 2009. godine uspjeli da se organizujemo i ponovno oživimo društvo.

Naša želja je da uključimo što veći broj mladih, ali i onih malo starijih koji dosta svog slobodnog vremena mogu posvetiti uzgajanju sitnih životinja, bilo da se radi o kunićima, živini ili golubovima. Naša želja je da jednog dana sjedište Saveza RS bude u Derventi i na dobrom smo putu da to i ostvarimo- kaže Milovan Martić, predsjednik Udruženja ,,Hobi,, Derventa.

Izložbi je prisustvovao i Stevan Trtić, predsjednik Saveza odgajivača sitnih životinja RS. Izložba je održana u prostorijama dvorane Stručne škole za radnička zanimanja. Pokrovitelji izložbe su bili opština Derventa, privatno preduzeće ,,Frukta trejd,, iz Dervente i drugi.

Tekst: Nenad Simić 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here