Vijesti Društvo Održana javna rasprava na temu javne rasvjete

Održana javna rasprava na temu javne rasvjete

0

Juče, 16.11.2010. u prostorijama opštine Derventa vođena je javna rasprava na temu: Racionalizacija i uštede električne energije u potrošnji za javnu rasvjetu. Pored toga teme rasprave su bile i Prijedlog konkretnih mjera u vezi uštede električne energije po pitanju javne rasvjete i Opšta pitanja vezana za javnu rasvjetu.

GrbOpstineDerventa

Na raspravi je bilo prisutno preko 30 učesnika iz reda seoskih i gradskim mjesnih zajednica, predstavnici Elektrodistribucije, predstavnici najvećih političkih partija u Derventi kao i zainteresovani građani.

Opšti zaključci sa javne rasprave su usmjereni za ugradnju vremenskih tajmera, zamjenu postojećih sijalica sa štednim sijalicama, isključivanje svake drugu sijalice, dodatni nadzor pri potrošnji električne energije i slični primjeri.

Odjeljenje za stambeno komunalne poslove zacrtalo je cilj da u 2011. izvrši uštedu potrošnje električne energije do 50% i na taj način obezbjedi optimalno i efikasno funkcionisanje javne rasvjete i stvaranje urbane sredine.

Javnu raspravu su pratili predstavnici medija (Radio-televizija Republike Srpske, TV Kanal 3 i Derventski list) i u prilogu možete pogledati medijske izvještaje sa ove rasprave.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here