Vijesti Kultura i obrazovanje Održan peti festival vokalnih izvođača “Raspjevani maj”

Održan peti festival vokalnih izvođača “Raspjevani maj”

0

Prošle sedmice Centar za kulturu bio je domaćin festivala „Raspjevani maj“, kojeg je po peti put organizovao Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“.

budućnost raspjevani maj

Festival vokalnih izvođača, prvi put održan 2011. godine, na početku je okupljao takmičare iz naše opštine, ali je vremenom popularizovan, tako da je prošle godine okupio rekordan broj učesnika iz bliže i dalje okoline.

– Prošla godina je bila najuspješnija što se tiče broja izvođača, jer smo, pored Modriče, Prnjavora i Broda, imali i goste iz Teslića i Šamca, a ove godine učesnici nam dolaze iz Prnjavora, Modriče, Doboja i Banjaluke. Osnovna ideja festivala je da se pruži prilika nadarenim učenicima da se pokažu svoje muzičko umjeće, da se druže, te da se naša škola predstavi kao mjesto u kojem se ne izvodi samo nastavni program, nego se provode i vannastavne aktivnosti, kaže Violeta Pećić, profesor muzičkog vaspitanja u Centru „Budućnost“.

Kao i do sada, festival je upotpunjen revijalnim programom. I dok su prethodnih godina to su bile izložbe tiflotehničkih pomagala i fotografija sa događanja u kojima su učenici centra učestvovali, odnosno predstave dramske sekcije koje su govorile od svakodnevnom životu lica sa smetnjama u razvoju, ove godine je napravljena mala retrospektiva. Naime, dok je tročlani žiri, sastavljen od profesora muzike Milijane Žunić i Dušana Simića, te profesora muzičkog vaspitanja u Centru „Budućnost“ Violete Pećić, odlučivao o najboljim izvođačima, na scenu su stupile dosadašnje pobjednice festivala Kristina Tomić, Vanja Raljić i Tea Stanković.

Na ovogodišnjem festivalu nastupilo je jedanaest učesnika koji su izveli pjesme različitih žanrova, od onih zabavnog karaktera, preko etno muzike, do umjetničkih pjesama. Žiri je najboljim vokalnom izvođačem proglasio Jovanu Milanović iz Doboja, koja je otpjevala pjesmu „Plava ptica“, drugo mjesto je osvojio Modričanin Vladimir Tokić, a treće Milana Đukić iz Prnjavora. Pobjednicima su dodjeljene zahvalnice i novčane nagrade.

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here