Vijesti Kultura i obrazovanje Održan prvi koncert plesne škole Ritam – VIDEO

Održan prvi koncert plesne škole Ritam – VIDEO

0

Prošle subote Centar za kulturu je bio domaćin prvog koncerta srbačke plesne škole Ritam, koja od oktobra ima organizovanu sekciju i u Derventi.

IMG_8457

Šezdesetak mladih polaznika plesne sekcije ovu priliku su iskoristili da pokažu svoje znanje koje su stekli u prethodnom periodu, ali i da na ovaj način prikupe sredstva za takmičenje koje Svjetska plesna organizacija organizuje u Novalji narednog mjeseca.

Koncert je otvorio načelnik opštine Milorad Simić, koji je tom prilikom istakako kako ima najmanje tri velika razloga da bude na ovom koncertu i da je velika stvar da derventski mališani imaju priliku da u najranijoj mladosti uče plesanje Bečkog valcera.

– Mladi plesači će na ovaj način zasigurno približiti Derventu Evropi i svijetu. Ovo nije tako masovan događaj, ali je u njemu mnogo ljubavi, koja ga čini ogromnim, istakao je načelnik.

Derventskoj publici prvo su predstavili Bečkim i Engleskim valcerom, nakon čega je mladi plesački par, Teodora i Vladan, prisutnima pokazao svoje umjeće u brzim južnoameričkim plesovima – tangu i sambi. Urbane plesove, kao što su „fristajl dens“ i hip-hop, kao i kubanski „ča-ča-ča“ i džajv, izveli su svi plesači zajedno, a posebno atraktivn bio je nastup višestrukih plesačkih šampiona BiH i RS, Svetislava Savanovića i Olivere Ćosić, koji su izveli nekoliko senzualnih plesova. Pojedinačno su se predstavili par Živojin i Mija, koji su otplesali, između ostalog, rumbu. Rasplesane „ritmovce“ podržali su i njihovi prijatelji pjevači iz Srpca, koji su se derventskoj publici predstavili spojem tradicionalnih i modernih popularnih pop pjesama. Šlag na veselu veče bio je grupni nastup najmlađih plesača i njihovo izvođenje poznate Makarene.

Organizatori su se posebno zahvalili opštini Derventa, Centru za kulturu i OŠ „19. april“, koji su omogućili ovaj događaj.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here