Vijesti Kultura i obrazovanje Održan prvi plesni Kup u Derventi: Gotovo 400 takmičara pokazalo svoje vještine...

Održan prvi plesni Kup u Derventi: Gotovo 400 takmičara pokazalo svoje vještine – FOTO/VIDEO

0

Na prvom Kupu grada Derventa u latinoameričkim plesovima nastupilo je više od 380 plesača iz BiH i Hrvatske, a među njima najbolji su bili Magdalena Vidas i Jakov Bjelac i SPK „Petrinia“ iz istoimenog hrvatskog grada.

Drugo mjesto pripalo je Marka Marki i Davidu Ljevaru, članovima splitskog kluba „Lambada“, a treće Lamiji Hadžiahmetović i Amaru Jašareviću iz sarajevske “Astorije”.

Pobjednički par sa načelnikom Simićem

Branko Savanović, predsjednik Saveza sportsko-plesnih klubova BiH, pohvalio se da je takmičenje imalo međunarodni karakter, s obzirom da su, pored domaćih, nastupili i klubovi iz Petrinje, Zagreba i Splita iz Hrvatske, tačnije njih ukupno 16.

Turnir je obuhvatio takmičenje u modernim plesovima, školskoj ligi , te kvalifikacioni turnir, takmičenje grupa i formacija i na kraju Kup u latinoameričkim plesovima za 2019. godinu. Nadam se da će ovo takmičenje postati tradicionalno i da ćemo, uz podršku opštine Dervente i načelnika Milorada Simića koja ni ovog puta nije izostala, imati jednu ozbiljniju plesnu manifestaciju u organizacionom i svakom drugom pogledu, rekao je Savanović.

Načelnik opštine Milorad Simić, otvorivši Kup zajedno sa šeikom Talib bin Sakr al Kašimi (Talib bin Saqr al-Qasimi), zaželio je da događaj postane tradicionalan baš poput Sajma privrede koji se održava na istom mjestu.

Želim da se ovi mladi ljudi koji dolaze iz Hrvatske i BiH prisjete kako su se osjećali ovdje, da u budućim godinama bude još više takmičara iz našeg grada. Zahvaljujem se svima onima koji su došli iz daleka, kao i organizatorima i takmičarima koji su ovdej čitav dan. Iskreno mislim da smo poližili ispit danas, istakao je Simić.

Na cjelodnevnom takmičenju je nastupio 21 plesač iz Dervente, dok su u finalnom dijelu Kupa naš grad predstavljali Ivana Simić i Srđan Jeftić.

Organizator takmičenja bio je Plesni klub „Ritam“ iz Srpca koji djeluje i u našoj opštini.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here