Vijesti Kultura i obrazovanje Održan prvi plesni Kup u Derventi: Gotovo 400 takmičara pokazalo svoje vještine...

Održan prvi plesni Kup u Derventi: Gotovo 400 takmičara pokazalo svoje vještine – FOTO/VIDEO

0

Na prvom Kupu grada Derventa u latinoameričkim plesovima nastupilo je više od 380 plesača iz BiH i Hrvatske, a među njima najbolji su bili Magdalena Vidas i Jakov Bjelac i SPK „Petrinia“ iz istoimenog hrvatskog grada.

Drugo mjesto pripalo je Marka Marki i Davidu Ljevaru, članovima splitskog kluba „Lambada“, a treće Lamiji Hadžiahmetović i Amaru Jašareviću iz sarajevske “Astorije”.

Pobjednički par sa načelnikom Simićem

Branko Savanović, predsjednik Saveza sportsko-plesnih klubova BiH, pohvalio se da je takmičenje imalo međunarodni karakter, s obzirom da su, pored domaćih, nastupili i klubovi iz Petrinje, Zagreba i Splita iz Hrvatske, tačnije njih ukupno 16.

Turnir je obuhvatio takmičenje u modernim plesovima, školskoj ligi , te kvalifikacioni turnir, takmičenje grupa i formacija i na kraju Kup u latinoameričkim plesovima za 2019. godinu. Nadam se da će ovo takmičenje postati tradicionalno i da ćemo, uz podršku opštine Dervente i načelnika Milorada Simića koja ni ovog puta nije izostala, imati jednu ozbiljniju plesnu manifestaciju u organizacionom i svakom drugom pogledu, rekao je Savanović.

Načelnik opštine Milorad Simić, otvorivši Kup zajedno sa šeikom Talib bin Sakr al Kašimi (Talib bin Saqr al-Qasimi), zaželio je da događaj postane tradicionalan baš poput Sajma privrede koji se održava na istom mjestu.

Želim da se ovi mladi ljudi koji dolaze iz Hrvatske i BiH prisjete kako su se osjećali ovdje, da u budućim godinama bude još više takmičara iz našeg grada. Zahvaljujem se svima onima koji su došli iz daleka, kao i organizatorima i takmičarima koji su ovdej čitav dan. Iskreno mislim da smo poližili ispit danas, istakao je Simić.

Na cjelodnevnom takmičenju je nastupio 21 plesač iz Dervente, dok su u finalnom dijelu Kupa naš grad predstavljali Ivana Simić i Srđan Jeftić.

Organizator takmičenja bio je Plesni klub „Ritam“ iz Srpca koji djeluje i u našoj opštini.

Derventa Cafe

 

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here