Vijesti Društvo Održan sastanak o radnom vremenu nedjeljom

Održan sastanak o radnom vremenu nedjeljom

1

Danas je u zgradi Gradske uprave Derventa održan sastanak predstavika preduzeća koja se bave trgovinskom djelatnosti i Slavena Pašalića, vd. načelnika Odjeljenja za privredu, na kojoj se govorilo o inicijativi za ukidanje ili skraćenje radnog vremena nedjeljom.

Sastanak je održan uprkos malom odazivu trgovaca.

Cilj je bio da se čuje mišlenje poslodavaca o ovoj inicijativi, pošto ova inicijativa može imati dugoročne posljedice na rad privrede, to jeste njenog dijela koji se bavi trgovinom i uslugama. Na sastanku su izneseni stavovi za i protiv ove inicijative, stoga je gradska uprava odlučila da povede jednu širu raspravu na nacrt odluke koja bi išla na usvajanje od strane skupšitine Grada, saopšteno je iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Takav nacrt odluke bi bio pripremljen za jednu od narednih skupšitina, a nakon usvajanja predloženog nacrta započela bi javna rasprava o ovoj temi.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here