Vijesti Politika Održan treći sastanak delegacija Dervente i Velike Kladuše

Održan treći sastanak delegacija Dervente i Velike Kladuše

0

Delegacija opštine Velika Kladuša boravila je u utorak (21.1.) u Derventi i razgovarala sa načelnikom Miloradom Simićem i njegovim saradnicima.

Bio je ovo treći sastanak dvije delegacije, na kojem su usaglašavani detalji učešća opština u projektu prekogranične saradnje sa ciljem da se konkuriše za sredstva iz EU fondova.

Radi se o projektu koji se odnosi na dugoročni razvoj poljoprivredne proizvodnje u oblasti voćarstva, a nosilac projekta je opština Velika Kladuša. Projekat će biti realizovan u saradnji sa opštinama iz Srbije, BiH, Hrvatske i Crne Gore, a za koordinaciju aktivnosti vezanih za realizaciju projekta biće zadužena po jedna opština u pomenutim državama.

Razgovarano je o uslovima koje opština Derventa može da ponudi u realizaciji projekta te konstatovano da opština može da bude pouzdan partner.

Dogovoreno je da se sljedeći sastanak održi 22. februara 2020. godine u Velikoj Kladuši kada bi delegacija opštine Derventa trebala da prisustvuje svečanoj sjednici povodom proslave Dana opštine i godišnjice oslobođenja Velike Kladuše u NOR-u i tom prilikom bi svim partnerima u projektu bili uručeni memorandumi o saradnji i široj javnosti predstavljen projekat.

Planirano je da sredstva za realizaciju projekta budu obezbijeđena iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

derventa.ba

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here