Vijesti Sport Održan “Vašarski kup”: Gosti bolji u ribolovu, Dervenćani u pravljenju riblje čorbe...

Održan “Vašarski kup”: Gosti bolji u ribolovu, Dervenćani u pravljenju riblje čorbe – FOTO

0
Ekipa “Duga”

Povodom 167. Derventskog vašara i Dana opštine Derventa, Sportsko ribolovno društvo „Ukrina“ organizovalo je juče na stazi u Trstencima „Vašarski kup 2018“, u okviru kojeg je 45 ribolovaca odmjerilo snage u „lovu ribe udicom na plovak“, a 12 ekipa u pripremanju kotlića – „fišijadi“.

Među 45 takmičara u „lovu ribe udicom na plovak“ bilo je 15 seniorki i 30 seniora.

Prvo mjesto u kategoriji seniorki osvojila je ekipa „Klen“ iz Banovića, drugo mjesto ekipa „Ukrinski cvijet“ Prnjavor i treće ekipa „Ukrina“ iz Dervente, dok je pobjednica staze takmičarka Saja Vidović iz Dervente.

U kategoriji seniora zlato je osvojila ekipa „Jelah“ iz Tešnja, drugo mjesto pripalo je ekipi SRD “Ukrina“ iz Dervente, a treće mjesto ekipi SRD “Škobalj“ iz Stanara. Takmičar sa najviše ulova u muškoj konkurenciji, i to sa više od 4 kilograma, sportski je ribolovac Grozdan Simikić stariji, koji je pobjednik staze.

Pored takmičenja u lovu ribe, organizovano je i takmičenje u spremanju riblje čorbe (fišijada) na kojem je učestvovalo 12 ekipa. Po ocjeni žirija, najbolja je bila čorba STR “Duga“ iz Dervente, druga „Intermedikus“ iz Broda, a treća „Trgoprom“ iz Broda.

Sudije Stevan Radak i Slađan Budišić uspješno su dijelili pravdu među ribolovcima, dok je ocjenjivanje kvaliteta riblje čorbe prepušteno Borislavu Preradoviću, Goranu Radosavljeviću i Milanu Nediniću.

Pored domaćina, učestvovali su i takmičari iz SRD “Ukrinski cvijet“ iz Prnjavora, SRD “Usora“ iz Teslića, SRD “Optima“ iz Modriče, „Škobalj“ iz Stanara, „Amur“ iz Gradiške, „Klen“ iz Banovića i „Jelah“ iz Tešnja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here