Vijesti Društvo Održana 11. Konferencija beba: Trg oslobođenja okupirali najmlađi sugrađani – FOTO

Održana 11. Konferencija beba: Trg oslobođenja okupirali najmlađi sugrađani – FOTO

0

Vidovdan je i ove godine vrijeme kada se održava najljepša konferencija u Derventi. Naime, večeras je održana 11. Konferencija beba, manifestacija koja je i ove godine na Trg oslobođenja izvela naše najmlađe sugrađane, njihove roditelje, bake i deke…

Ono što je najvažnije jeste da je između dva Vidovdana, tačnije u proteklih godinu dana, rođeno 225 beba, odnosno 32 više nego u istom periodu godinu dana ranije. Do zatvaranja u derventskom Porodilištu na svijet je došlo 29, u dobojskom 131, a u banjalučkom 65 beba sa područja Dervente.

Derventa se ovom manifestacija pridružila zajednici od 40 opština i gradova, što je velika radost, rekao je načelnik opštine Milorad Simić.

Lijepo je što ove godine imamo više rođenih beba, i to je zaista lijepa vijest. Zašto je to tako, sigurno i zbog toga što kod nas ima posla, pa roditelji mogu da planiraju potomstv0. Nekada se ništa nije imalo, pa se rađalo više od desetoro djece, ali to su neka druga vremena. Ipak, nama je velika stvar ako smo obezbijedili preduslov za svjetliju budućnost, poručio je Simić, uz želju da nas bude i više dogodine.

I ove godine nagrađivani su naši najmlađi sugrađani. Najmlađa beba ove konferencije je Veljko Beatović, rođen 16. maja, a najstarija Ivan Dušan Stojčić, koji je na svijet došao 4. juna prošle godine. Tamara Dušanić je najmlađa beba sa najviše braće i sestara, dok je Dunja Ratkovac pobjednica takmičenja u puzanju, ispred Kristijana Kuzmanovića i Petra Gojkovića.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here