Vijesti Kultura i obrazovanje Održana izložba “Derventa etno”

Održana izložba “Derventa etno”

0

Izložba „ Derventa etno“, koju je organizovala Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“, održana je u četvrtak u Sportsko kulturnom centru „Derventa“ u okviru tradicionalne međunarodne manifestacije inter folk fest „Bosiljkovanje“.

izlozba derventa etno 1

Manifestaciju “Bosiljkovanje” organizuje Kulturno-umjetničko društvo mladih “Bosiljak” iz Dervente, a Turistička organizacija već treću godinu u okviru ove manifestacije organizuje izložbu „Derventa etno“.

Na izložbi su predstavljeni stari predmeti iz izletišta „Nadeša“, rukotvorine i tradicionalna hrana Kate Stupar, Nevenke Stanić, Udruženja žena „Derventa“ – sekcija Osinja, udruženja građana „Trstenci“, tapiserije Ratka Pećića, ikone tehnikom pirografije Marinka Dumanića, suveniri iz kreativne radionice „Sanja“ i šargije proizvođača Slavka Markovića.

„Turistička organizacija opštine Derventa“ predstavila je na izložbi turistički promotivni materijal. Folklorna društava „Ozd“ iz Mađarske, „Rešica“ iz Rumunije, „Sklad“ iz Đakova (Hrvatska), Čivčija iz Šabca (Srbija) i „Bosiljak“ iz Dervente predstavili su na izložbi svoje nacionalne kuhinje.

Na festivalu posjetioci su imali priliku da vide nastupe folklornog ansambla “OZD” iz Mađarske, Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Sklad” iz Đakova, folklorni ansambl “Rešica” iz Rumunije, Umjetnički ansambl “Čivija” iz Šapca, KUD “Zmaj od Bosne” iz Gradačca, nastup domaćina manifestacije “Bosiljka” i mažoretkinje “Sklad” iz Đakova.

B. N./TO Derventa – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here