Vijesti Magazin Domaćini najuspješniji: Održana Prva derventska prasijada – FOTO

Domaćini najuspješniji: Održana Prva derventska prasijada – FOTO

1

Pobjednik Prve derventske prasijade je derventska ekipa “NetQM“. Drugo mjesto osvojila je takođe domaća ekioa “Knjižara”, a treće “Čiče sa Fruške Gore”.

Svoje pekarsko umijeće pokazalo je 13 ekipa koje su imale pet sati da pokažu tročlanom žiriju u sastavu Živojin Todorić, Dražen Demirović i Milan Škrga da oni ipak najbolje pripremaju pečenje. Prve tri ekipe osvojile su pehare, te majice i po karton Nektar piva, dok je prvoplasirana ekipa postala bogatija i za 200 maraka.

Zadovoljstvo premijernim izdanjem manifestacije nije krio ni organizator Siniša Asentić.

S obzirom da se radi o prvom izdanju možemo biti veoma zadovoljni postignutim. Zahvaljujem se svim učesnicima, sponzorima i drugim pojedincima i organizacijama koje su nas podržale. Nadamo se da će događaj postati tradicija i da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji, naglasio je Asentić, čestitavši pobjednicima.

Pored domaćih ekipa, koje su bile najbrojnije, na Prvoj prasijadi učestvovali su i gosti iz Stanara, Obudovca i sa Fruške Gore.

Posebne simpatije pobrali su Obudovčani koji su imali veliku podršku navijača pristiglih, ni manje ni više, nego autobusom.

Najduži put do Dervente prešli su članovi novosadske ekipe „Čiće sa Fruške Gore“, a na kraju to im se i isplatilo.

Iznenadili smo se pozitivnom atmosferom, a posebno moramo pohvaliti organizatore koji su uložili veliki trud i volju da organizuju ovakav događaj. Danas živimo u nekim ubrzanim modernim vremenima , tako da je ovakvo druženje, izvan svakog praznovanja, veliki podvig. Ovo je i počast svinjama, životinjama koje su othranile generacije, zajedno sa kravama i desetak stabala šljiva, koje je svakio gazdinstvo ovog podneblja imalo, rekao je Žarko Radešić, predstavnik novosadske ekipe, dodavši da idealno pečene prase mora da ima idealnu težinu, da se ne žuri sa njegovim pečenjem i viškom soli, te da se servira na odgovarajući način.

Organizatori manifestacije Svadbena bajka i Posavina voće za nekoliko stotina učesnika i gostiju pripremili su i slavlje uz muziku uživo.

Učesnici Prve derventske prasijade

Na Prvoj derventskoj prasijadi učestvovali su Auto-škola “Semafor” – Derventa, “NetQm” – Derventa, “Odlučno” – Stanari, “Golić trade” – Derventa, “Profesori” – Derventa, “Farme Jovanović” – Obudovac, “Caribic” – Derventa, “Šatori Josipović” – Derventa, “Knjižara” – Derventa, “Del Capo Plus” – Derventa, “Čarojice” – Derventa, “Pečenje Željko Cerovica – Stanari i “Čiče sa Fruške Gore” – Novi Sad.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here