Vijesti Društvo Održana prva ovogodišnja sjednica Skupštine opštine Derventa

Održana prva ovogodišnja sjednica Skupštine opštine Derventa

0

Na prvoj sjednici Skupštine opštine Derventa u 2019. godini odbornici su usvojili Program zajedničke komunalne potrošnje “težak” 645.300 maraka, a nakon duže rasprave i Program razvoja sporta opštine Derventa za period do 2023. godine.

Nakon opširne rasprave podršku odbornika dobile su informacije o stanju javnog reda i mira, bezbjednosti građana i imovine na području opštine za 2018. godinu i informacija o stanju nasilja na području opštine sa aspekta pojave i sa aspekta odgovora na nasilje od strane subjekata zaštite u opštini sa prijedlogom mjera za sprečavanje i suzbijanje nasilja u porodici, kao i izvještaji o realizaciji Programa podsticaja poljoprivredne proizvodnje u 2018. godini i o radu Odbora za žalbe opštine za 2018. godinu.

Usvojena je i Odluka o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u svojini opštine u obuhvatu RP „Industrijska zona“ putem licitacije, o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u svojini opštine u obuhvatu RP „Centar Istok-Centar Zapad“ blok Zapad i RP Derventa –Sjever-Lug, te Prijedlog zaključka o utvrđivanju Nacrta dijela RP Centar Istok-Centar Zapad, blok br. 4.

Odbornici su usvojili prijedloge odluka o javnom prevozu lica i stvari u drumskom saobraćaju na području opštine, o taksi prevozu, o finansiranju političkih stranaka iz budžeta opštine za tekuću godinu, o usklađivanju akta o osnivanju JU Sportsko-kulturni centar Derventa, o planu korišćenja sredstava za tehničko opremanje, te izgradnju objekata i čuvanje vatrogasne opreme koju koristi Teritorijalna vatrogasna jedinica u 2019. godini.

Program ZKP:

Download (DOCX, 60KB)

Program razvoja sporta opštine Derventa za period do 2023. godine:

Download (DOCX, Unknown)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here