Vijesti Politika Održana sjednica Glavnog odbora PDP-a: “Nećemo iznevjeriti svoje glasače”

Održana sjednica Glavnog odbora PDP-a: “Nećemo iznevjeriti svoje glasače”

0

Glavni odbor Partije demokratskog progresa, nakon analize rezultata proteklih izbora, jednoglasno je zaklučio da oni ne odražavaju stvarnu volju građana, te da se zbog niza nepravilnosti izbori ne mogu u potpunosti smatrati poštenim i demokratskim.

Glavni odbor PDP-a je izrazio nezadovoljstvo rezultatima izbora za srpskog člana Predsjedništva i predsjednika Republike Srpske, ali sa druge strane konstatuje da je postignut drugi najbolji rezultat od osnivanja partije za nivo Narodne skupštine Republike Srpske i znatno poboljšan rezultat za nivo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u odnosu na prethodne opšte izbore

PDP ostaje dosljedan svojim principima i ciljevima iz Programa obnove i svim sredstvima će se boriti za njihovu realizaciju u interesu svih građana Republike Srpske, a ključni prioriteti budućeg djelovanja PDP-a će biti donošenje novog Izbornog zakona, promjena uređivačke politike RTRS i stavljanje ovog javnog servisa u funkciju istinitog, objektivnog i nepristrasnog informisanja građana Republike Srpske, te vladavina zakona i djelovanje institucija, posebno na otkrivanju i kažnjavanju počinilaca neriješenih ubistava i drugih teških krivičnih djela, stoji u saopštenju OO PDP Derventa.

PDP će u Republici Srpskoj djelovati kao opozicija, uz promovisanje rješenja koja su u interesu građana i Republike Srpske, dok na nivou Bosne i Hercegovine PDP neće učestvovati u vlasti, ali će uvijek nastupati s ciljem zaštite interesa Republike Srpske i doprinositi izgradnji jedinstvenih stavova predstavnika Republike Srpske u organima vlasti Bosne i Hercegovine.

U PDP-u naglašavaju da „neće iznevjeriti svoje glasače i nastavljaju borbu da živimo kao sav normalan svijet“.

Opštinski odbor PDP-a u Derventi podržava zaključke Glavnog odbora i nastavlja svoje opoziciono djelovanje u lokalnoj SO putem Odborničkog kluba PDP-a. Još jednom se zahvaljujemo našim glasačima uz čiju podršku smo ostvarili najbolji rezultat od osnivanja PDP-a u Derventi. Pozivamo sve one građane u Derventi koji podržavaju našu dosljednost u političkim stavovima, a posebno mlade i obrazovane da nam se aktivno pridruže. U narednom periodu PDP u Derventi potpuno otvara vrata svima zaineresovanima za nastavak političke borbe na platformi Programa obnove Republike Srpske, saopšteno je iz PDP-a.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code