Vijesti Društvo Održana treća “Šakalijada”: Oboren rekord po broju učesnika i odstrijeljenim predatorima –...

Održana treća “Šakalijada”: Oboren rekord po broju učesnika i odstrijeljenim predatorima – FOTO/VIDEO

0

Juče je u Bosanskim Lužanima održana treća po redu hajka na šakale, ujedno i najuspješnija do sada. Okupljeno je više od 500 lovaca iz zemalja okruženja, a odstrijeljeno je 10 predatora i tri lisice.

Prvo ovakvo okupljanje privuklo je 170 lovaca, a već ove godine “Šakalijadu” su pohodili lovci iz Petrova, Vukosavlja, Kostajnice, Srpca, Lijevča, Banjaluke, Teslića, Krupe na Uni, Modriče, Viteza, Prnjavora, Stanara, Broda, Doboja, ali iz iz Pakraca (Hrvatska), dok su po prvi put u Lužane gosti stigli i iz Slovenije.

Očekivali smo oko 300 gostiju, a iako je ta brojka gotovo uduplana, to nas nije spriječilo da organizacija kako pogona, tako i same pripreme mjesta za sjedenje i hrane bude na zavidnom nivou. Što se tiče samog lova, moram da pohvalim pogon koji je stvarno danas napravio izuzetan posao sa odstrijeljenih 10 šakala i tri lisice, a to samo pokazuje kolika je bila ozbiljnost pogona i smirenost čeka, zadovoljan je Darko Bećarević, predsjednik Lovačkog udruženja Motajica, dodajući da je podignut visok nivo kvaliteta organizacije koji će morati da isprate i naredne generacije.

Bećarević je naglasio da će zadnji vikend u januaru biti rezervisan za ovu manifestaciju i narednih godina.

Ponosan sam jer smo i mi lovci doprinijeli da Derventa bude prepoznatljiva još po nečemu, a to je zasigurno ova šakalijada koja iz godine u godinu raste sve više. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način i doprinijeli da događaj protekne u najboljem redu, a posebno sekciji Lužani, pošto oni svake godine snose najveći teret organizacije, rekao je Bećarević.

On se takođe zahvalio i predsjedniku Lovačkog saveza Savi Miniću na podršci razvoju lovstva u Republici Srpskoj, ali i derventskom udruženju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here