Vijesti Društvo Održano prelo u Gornjoj Lupljanici

Održano prelo u Gornjoj Lupljanici

0

Tridesetak mještana sela Gornja Lupljanica okupilo se u subotu (21.03.2015) u večernjim časovima u prostorijama Mjesne zajednice Gornja Lupljanica na prelu, sa željom da ožive ovaj stari običaj druženja i veselja.

Prelo u Gornjoj Lupljanici

Organizatori prela Petko Kuzmanović i Novo Brestovac istakli su zadovoljstvo odzivom, a prelo će ponovo organizovati na zimu kada mještani budu imali više vremena za druženje. U planu je da osim druženja organizuju i staru igru prstena.

Uz šargiju Aleksandra Kuzmanovića i Zorana Radanovića i violinu Gorana Jošića Lupljančani su pjevali izvorne pjesme ovog kraja, a zaigrano je i kolo koje su povele mještanke sela.

Uz čašicu lupljaničke rakije, stari mještani prisjećali su se nekadašnjih prela i druženja, a Radomir Kljajić ispričao je prisutnima i predanje o čuvenom hajduku Jeliću koji se sa svojom četom hajdukovao po Samardžića potoku, Bajkovcu i Kaurskoj Obali.

TOOD

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here