Vijesti Društvo Održano tradicionalno pokladno druženje u organizaciji HKD “Napredak”

Održano tradicionalno pokladno druženje u organizaciji HKD “Napredak”

0

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Napredak“u Derventi organizuje tokom godine niz manifestacija. Jedna od njih je i pokladna priredba koja se svake godine organizuje na pokladni dan i koja okupi veliki broj posjetilaca.

Tako je bilo i sinoć na tradicionalnom pokladnom druženju u Napretkovom domu. Dobru zabavu za goste priredili su Ivica Ereš i tamburaši sa strarogradskim i drugim pjesmama, te etno muzičari na violini i šargiji Anto Marić i Luka Pavić. Predsjednik HKD „Napredak“ fra Mirko Filipović je izrazio zadovoljstvo odzivom gostiju i najavio obilježavanje sto godina postojanja društva prigodnom svečanosti, koja će biti organizovana u oktobru ove godine.

Predsjednik Skupštine opštine Derventa Marijan Kljajić je ovom prilikom podijelio paketiće mališanima koji su se maskirali povodom poklada.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim na ovolikom odzivu gostiju, a to dokazuje da je ovo druženje postalo tradicija i da pomno njegujemo običaje našeg kraja, rekao je Kljajić.

Pokladnom druženju je pored mnogobrojnih gostiju prisustvovao i zamjenik načelnika Siniša Jeftić, bivši ministar u Vladi Republike Srpske Davor Čordaš i mnogi drugi.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here