Vijesti Kultura i obrazovanje Održano Veče njemačke kulture

Održano Veče njemačke kulture

0

Centar za njemački jezik “Glosa”, u saradnji sa Ambasadom Njemačke u BiH, večeras je u Derventi organizovao manifestaciju “Veče njemačke kulture”.

glosa
Foto: Glossa – centar za njemački jezik

Portparol Centra za njemački jezik Vladimir Radošević kaže da je ovo prvo Veče njemačke kulture koje je organizovano u Derventi, a treće u Republici Srpskoj. Prema njegovim riječima, početkom godine manifestacija je održana u Tesliću, a potom u Prijedoru.

– Cilj je promocija kulture zemalja njemačkog govornog područja, a istovremeno nastojimo da predstavimo i kulturu naših prostora – rekao je Radošević.

On je dodao da su u programu učestvovali učenici Osnovne muzičke škole iz Dervente i Osnovne škole “Nikola Tesla”, Kulturno-umjetničko društvo mladih “Bosiljak”, polaznici škole ovog centra koji uče njemački jezik, te Hor “Mozaik” koji djeluje u sastavu Udruženja penzionera opštine Derventa.

Programu je prethodila metodička radionica za nastavnike osnovnih i srednjih škola koja je pružila uvid u mogućnosti upotrebe filmskog materijala u nastavi. Partneri manifestacije bili su opština Derventa, Centar za kulturu Derventa, te “Gete institut BiH”.

“Veče njemačke kulture” održano je u Centru za kulturu u Derventi.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here